JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lurt igjen

Det er ikke alltid jeg forstår meg på kvinner. Vel, når sant skal sies er det bare unntaksvis jeg gjør det.

Og de gangene jeg tror jeg har forstått, dukker det opp en snikende følelse av at det er ett eller annet jeg ikke har fått med meg. Akkurat den følelsen sitter jeg med nå.

I over ett år har jeg hørt og forstått avslagene: «Jeg orker ikke å stresse hjem, eller sitte på jobb med dårlig samvittighet.» «Jeg har lyst til å reise mer.» «Det er så deilig å kunne si ja helt spontant og bli med venner ut.» «Og du arbeider jo alltid».

Og når regnet en søndagsmorgen siler ned og vinden herjer med trærne utenfor soveromsvinduene, er selv jeg kjempetilfreds med at vi kan ligge varme og tørre under dyna og bare nyte været.

Men så, helt uventet skjer det når jeg for etthundreogfjortende gang forteller henne at det er valp til salgs. En fire måneder gammel hund som familien ikke lenger ønsker å beholde. Ring, sier hun. Vi kjøper den!

Først tror jeg det bare er fleip. Det er søndag og vi rusler rundt i solskinnet i Botanisk hage. Og jeg har ikke med meg telefonnummeret.

– Jeg visste det, sier hun. Det var ett eller annet som skulle skje i dag. Jeg bare følte det. Du må ringe når vi kommer hjem.

Det er hun som tar kontakt, men valpen har allerede fått nye eiere. Det stopper henne ikke. På nettet oppdager hun et valpekull som er født nesten på samme dag som vår tidligere hund. Det kan jo ikke være tilfeldig. Og så kommer utropet:

– Det er nesten utrolig, roper hun. Det er et E-kull. Jeg har tenkt på Emma i hele dag. Og en av valpene heter Emma.

Alle tidligere veloverveide argumenter er glemt. Og når valpen kan leveres på samme dag som svigerfar fyller 80 år, faller alle brikkene på plass for henne.

Men, ikke for meg. Jeg har lenge ønsket meg ny hund, men det var ikke snakk om å få gehør hos henne. Og hun hadde bestilt, lå hun og smilte ved siden av meg, mens jeg lurte på hva vi i granskauen hadde gjort. Og hva var det jeg ikke hadde forstått?

sym

SØKEORD: LOA_Randen

Annonse
Annonse