JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Moskédebatt for fulle hus

Debatten om en ny saudifinansiert moské i Tromsø engasjerte folk enormt.

Dialogmøtet som Abid Raja og tenketanken Minotenk sto bak i Kulturhuset i Tromsø torsdag ettermiddag, er nå ferdig.

En fullsatt sal har hørt panelet diskutere alt fra finansiering til moské til om Nordlys har bidratt til å gjøre hverdagen verre for muslimer i Tromsø. Mange tromsøværinger har også tatt ordet og frontet sine bekymringer og gleder over både religionskritikk, moské-bygging og mer hverdagslige tema, skriver Nordlys.no.

I panelet på Kulturhuset satt Senaid Kobilica, leder for Islamsk Råd Norge, sjefredaktør Hans Kristian Amundsen i Nordlys, Per Willy Amundsen, stortingsrepresentant og Frps innvandringspolitiske talsmann, Sandra Maryam Moe, leder for Alnor-moskeen i Tromsø og Eduardo da Silva, leder for byutviklingskomiteen i Tromsø Arbeiderparti.

I starten av møtet fikk paneldeltagerne mulighet til å innlede om sitt syn om moské i Tromsø, og debatten som har vært om Islam.

Spørsmålet om finansiering kom raskt på banen.

– Det handler om å si nei til totalitære regimer, og det gjør vi blant annet til å si nei til denne typen finansiering, sier Frps Per Willy Amundsen, og viste til at saudiarabiske penger fører med seg krav om styresett. Han mente dette var et beviselig problem, men måtte støtte seg på Nordlys da han ble bedt om å komme med eksempler.

Les alt om den hete debatten på Nordlys.no.

(ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse