JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber regjeringen være mer utålmodig

Senterungdommens leder Johannes Rindal mener regjeringen fremstår som forsvarere for det etablerte, ikke som visjonære og utålmodige.

Dette kommer frem i Rindals tale til landsmøtet i Senterungdommen i Ulvik fredag.

Rindal påpeker at Senterpartiet ikke merker mye til regjeringsslitasjen på meningsmålingene, men at regjeringen som sådan sliter.

– Jeg tror grunnen er enkel: Folk har problemer med å se hva det rødgrønne prosjektet er. Regjeringen fremstår som forsvarere for det etablerte, ikke som visjonære og utålmodige politikere som vil løse de utfordringene folk opplever i hverdagen. De har sånn sett mye å lære av ungdomspartiene, mener Rindal.

Forenkle offentlig sektor

Rindal gir derfor regjeringen tre råd, der det første er å avbyråkratisere og forenkle offentlig sektor.

– Oppnevn et regelråd som ser på hvilke regler som kan fjernes eller samordnes, og innfør en utløpsdato på alt av skjemaer og rapportering, slik at det jevnlig må vurderes om de fortsatt trengs, sier han.

Modernisere staten

Det andre rådet til regjeringen er å heve ambisjonene for modernisering av staten.

– NAVs datasystem er forhistorisk, og politiets utdaterte datasystem gjør at kriminelle går fri. Så sent som i fjor brukte NAV disketter for å sende pasienter til fastlegene. Det hjelper ikke om Jens er på facebook om staten bruker lagringsmetoder som var in da OL ble arrangert på Lillehammer, sier Rindal.

Medspiller – ikke motspiller

Senterungdommens leders tredje råd er at staten må bli en medspiller, ikke en motspiller.

– For mange opplever i dag staten som en motspiller og ikke en medspiller. Det kan være saker knyttet til skole- eller helsetilbud, til eiendomsrett eller naturressurser. Direktorater og etater, ofte langt fra politisk styring, etser seg stadig inn på områder enkeltmennesker opplever som urettferdig. Det holder ikke med ombud, her må regjeringen ta aktiv styring og minne apparatet sitt hvem de er til for å tjene, sier Rindal.

Stemmer ikke på milliarder

– Klarer ikke regjeringen disse tre forholdsvis enke tingene, kan vi glemme flertall i 2013. Folk stemmer ikke på milliarder og tall, de stemmer på politikere som skaper forbedringer i folks hverdag, påpeker Rindal. (ANB)

Annonse
Annonse