JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Alvorlige påstander

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener påstandene i ambassadesaken er alvorlige.

Men Stoltenberg vil selv ikke ta opp ambassadesaken med amerikanske myndigheter under sitt besøk i USA.

– Nei, det er ikke naturlig. Jeg er her for et FN-møte i noen timer. Deretter skal jeg reise tilbake til Norge, men der har justisministeren satt i gang et omfattende arbeid, sier Stoltenberg til NRK.

Han var fredag i New York for å presentere en rapport om finansiering av klimatiltak i utviklingsland, men unnslapp ikke spørsmål om overvåkingssaken som preger det hjemlige nyhetsbildet. Til tross for at USAs utenriksdepartement påstår at virksomheten har vært klarert med norske myndigheter, var saken ukjent for Stoltenberg inntil TV 2 brakte nyheten på onsdag.

– Jeg reagerte som alle andre. Dette er alvorlige påstander. Nettopp fordi det er alvorlige påstander er det viktig å komme til bunns i dem, sa statsministeren under et møte med norsk presse i New York, ifølge Aftenposten.no.

Stoltenberg viser til at justisminister Knut Storberget (Ap) har bedt om at politiet og Politiets sikkerhetstjeneste kommer med en redegjørelse.

– I tillegg har utenriksministeren bedt om svar på en del spørsmål fra amerikanerne. Når vi har faktaene på bordet skal vi gjøre våre vurderinger. Lovbrudd er forbudt i Norge, og det er i så fall en sak for politiet og påtalemyndigheten, sier Stoltenberg. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse