JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tror de er bedre enn andre

9 av 10 bedrifter mener de har gjort det bedre enn sammenlignbare virksomheter det siste året.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Spesielt helnorske virksomheter opplever at de har gjort det bedre enn konkurrentene, viser en spørreundersøkelse som konsulentselskapet Ernst & Young og det ledelsesfaglige nettverket HR Norge har gjennomført.

En årsak kan være at finanskrisen slo mindre ut enn fryktet for mange virksomheter, samtidig som mange tror andre ble hardere rammet.

Ikke rammet

– At så mange virksomheter, og spesielt de helnorske, tror de har gjort det bedre enn snittet av sine konkurrenter kan skyldes at finanskrisen ikke rammet Norge i så stor grad som fryktet. For vi ser samtidig at internasjonale virksomheter med norsk forgrening i mindre grad opplever at de presterer bedre enn sammenlignbare virksomheter, sier Stig Thorgersen, partner i Ernst & Young, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Even Bolstad, daglig leder i HR Norge, påpeker også at det først og fremst er de kunnskapsintensive virksomhetene som har sterkest tro på at de har gjort det bedre enn konkurrentene det siste året.

Høyt utdannet

– Vi vet at virksomheter med høyt utdannet arbeidskraft ofte også har høyere marginer enn der hvor utdanningen er lavere. I så fall forteller også undersøkelsen at det først og fremst er virksomhetene med lave marginer som kjenner pusten av finanskrisen i nakken. Så skal vi selvsagt heller ikke se bort fra at respondentene rett og slett har for dårlig innsikt i hvordan konkurrentene har gjort det, og har et urealistisk bilde av egne prestasjoner, sier Bolstad til ANB.

Totalt 143 virksomheter har i år svart på den årlige HR-undersøkelsen som HR Norge og Ernst & Young samarbeider om. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse