JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stordalen ga seg

Etter at LO i Trondheim hadde oppfordret til boikott av Choice-hotellene for å få tariffavtale på Krem kaffebar, har hotell-kongen gitt seg.

torgny.hasaas@lomedia.no

Det blir tariffavtale på Krem kaffebar, melder Adresseavisa. Lørdag samlet LO i Trondheim hele den store Trondheimskonferansen utenfor Krem kaffebar og demonstrerte for at de ansatte skulle få tariffavtale. Kaffebaren er en del av det nye hotellkomplekset til Choice i Trondheim. Det nye hotellet er delt opp i flere små bedrifter. Fredag fikk Fellesforbundet tariffavtale med hotelldelen, men fortsatt nølte eieren av kaffebaren.

Men det gjør hun ikke lenger.

Da det ble klart at LO i Trondheim oppfordret til boikott av hele Chioce-kjeden fikk styreleder og eier av hotell-kjeden, Petter Stordalen fart på seg.

– Jeg og administrerende direktør Torgeir Silseth i Choice var helt på linje. Dette måtte vi bare rydde opp i, sier Stordalen til Adresseavisen.

Daglig leder for Krem, Ingunn Fossli Tjora, sier til avisa at hun oppfatter det som maktmisbruk av LO i Trondheim.

– Da jeg ansatte mine folk, sa jeg til dem at dette er en vanskelig bransje å drive i. Jeg prøver å drive litt forsiktig for å komme i gang. Derfor hadde jeg avtalt en lønn med dem, og de har fått det de ble lovet. LO mener det er uetisk å betale under tariff, mens jeg mener at det er uetisk å betale mer enn det man har evne til, sier hun til avisa.

Tariffavtalen er ennå ikke underskrevet.

Annonse
Annonse