JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Overvåking ville ramme uskyldige

Tidligere statsminister Kåre Willoch (H) mener nordmenn er nødt til å akseptere at de blir overvåket, selv om de er uskyldige.

Overvåkingstemaet ble brakt på bane i forbindelse med at hans nye bok, et utvalg artikler fra de siste ti årene, «Erfaringer for fremtiden» ble presentert mandag.

– For å finne de skyldige, må vi lete i vide kretser, men de som blir overvåket uten grunn, skal ikke påføres noen skade, sier Willoch.

Han understreker at han er helt enig i at de som blir urettmessig overvåket, skal ha erstatning.

Den tidligere statsministeren trekker fram at land må ha rett til å beskytte seg, og han vil ikke ta avstand fra overvåkingen som USAs ambassade står bak, før han vet om den er ulovlig eller lovlig.

– Det finnes ambassader i Oslo som kan være utsatt for terroristforsøk, også fra andre enn norske borgere. Jeg anerkjenner at slike ambassader har et særskilt beskyttelsesbehov, sa han på en pressekonferanse i forbindelse med boklanseringen.

Han legger vekt på at alle fremmede makter må opptre i samsvar med norsk lov, men understreker samtidig at mange etter hans mening har vært litt for raske med å konstatere at loven er brutt. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse