JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen uteblir fra EU-møter

Regjeringens medlemmer uteblir fra EU-møter der Norge har mast seg til invitasjon, viser en kartlegging som Aftenposten har gjennomført.

Regjeringen hevder den fører en aktiv Europa-politikk og har understreket viktigheten av å få norske innspill og forslag på bordet i Brussel i en tidlig fase.

Men ifølge en kartlegging som Aftenposten har gjennomført for første halvår i år, har de norske regjeringsmedlemmene i de aller fleste tilfellene latt være å møte.

Norske statsråder ble invitert til å delta på 25 EU-møter på ministernivå, høynivåkonferanser, uformelle ministermøter og andre treff på politisk nivå i første halvår i år. Kun ved seks anledninger dukket norske statsråder opp.

Ved fire anledninger kom det i stedet statssekretærer, og ti ganger sendte statsrådene en person på embetsnivå.

På fem møter sto stolene som var satt fram til Norge tomme. Den islandske askeskyen fikk skylden for tre av disse fem tilfellene.

Statssekretær Erik Lahnstein (Sp) i Utenriksdepartementet sier at statistikken ikke ser bra ut.

– Det er et mål at vi får tilgang til denne typen møter og at vi faktisk deltar på flest mulig av dem. Vårt mål er at vi skal komme opp på et høyere nivå enn det vi har sett siste halvår, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse