JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil gi studielån

Fremskrittspartiet vil gi studielån til barnevernsbarn, men SV-statsråder vender tommelen ned.

– Dette er både trist og smålig, sier stortingsrepresentant Tord Lien (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det dreier seg om fem millioner kroner til 90 studenter. Disse pengene bør vi kunne finne på et budsjett til tusen milliarder, sier Lien.

Merkelig sak

Frp-representanten mener at barnevernsbarn er en gruppe som bør tas ekstra godt vare på. Han synes derfor det er svært uheldig at de ikke har samme rett til støtte fra Lånekassen som andre studenter som fortsatt bor hjemme.

– Dette er en veldig merkelig sak. Dagens regelverk forskjellbehandler og skaper ytterligere vanskeligheter for en gruppe som allerede er i en sårbar situasjon. Det er merkelig at en regjering som stadig snakker om solidaritet ikke unner barn fra fosterhjem og barnehjem studielån, sier Lien.

Dobbelt opp?

Kunnskapsdepartementet argumenterer med at samme utgift ikke skal betales to ganger av det offentlige. Det er årsaken til at disse studentene ikke får vanlig utdanningsstøtte. Departementet poengterer at godtgjørelsen til fosterforeldrene og tilskuddet til barnevernsinstitusjonene også skal dekke utgifter til utdanning.

– Dette argumentet er ulogisk og henger ikke på greip. Også barn som er under barnevernet må få studielån direkte slik som alle andre studenter. Dette handler om livskvalitet for barnevernsbarn, sier Lien. (ANB)

Annonse
Annonse