JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha lik TT-kjøring

Frp ber om nasjonale retningslinjer for TT-kjøring av funksjonshemmede.

Fremskrittspartiet mener at kvalitet og omfang på TT-ordningene bør være lik i hele landet. I dag er det store forskjeller fra fylke til fylke på transporttilbudet til personer med forflyttingshemning. I de fleste fylkene er det drosjer som står for transporten.

– Dette handler om å sikre livskvalitet for mennesker med funksjonshemninger gjennom muligheten og retten til å komme seg ut i samfunnet, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Har flertall

Han viser til at det i realiteten er flertall på Stortinget for saken. Forut for valget i 2009 ble nemlig alle stortingskandidatene utfordret på sitt syn på ordningen.

– Et flertall av dagens innvalgte representanter er for felles nasjonale retningslinjer, men regjeringen følger dessverre ikke opp og leverer på dette området. Derfor løfter Frp nå saken inn i Stortinget, sier Hoksrud.

Han vil også gjøre ordningen statlig og legge den inn under Nav, slik man har gjort med arbeids- og utdanningsreiser og grunnstønad til transport.

Like muligheter

– Det er tverrpolitisk enighet om at funksjonshemmede skal ha samme muligheter som funksjonsfriske til å delta i arbeid, utdanning, kulturliv, familieliv og fritidsaktiviteter, sier Hoksrud.

Han etterlyser et budsjett som gir funksjonshemmede de samme muligheter som funksjonsfriske.

Frp vil også en finansieringsordning som skal sikre TT-transport i tråd med nasjonale retningslinjene som partiet foreslår å innføre. (ANB)

Annonse
Annonse