JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sier nei til imam-utdanning

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) sier nei til et forslag fra Venstre om fellesnordisk utdannelse av imamer.

– Vi har religionsfrihet her i landet, men det er ikke vårt ansvar å blande oss i utdannelsen av religiøse ledere ut over statskirken. Vi har ansvar for å utdanne prester, men vi har ikke ansvar for å utdanne ledere for andre religioner, sier Aasland til Vårt Land.

Heller ikke i det islamske miljøet er det ønske om en slik utdannelse som Venstre har foreslått, ifølge Aasland.

Stortinget skal fredag behandle saken.

– Vi kan ikke opprette et studietilbud fra stortingssalen. Det trodde jeg Venstre visste. Universitetene og høyskolene har myndighet til å opprette studier selv, sier Aasland.

Aasland går imot sitt eget partis landsstyre som i juni vedtok et forslag om norsk imamutdannelse som et ledd i en integreringspolitisk plattform. Aasland sier det er delte meninger i Sosialistisk Venstreparti om vedtaket, men slår fast at det er feil å opprette presteutdannelse innen andre religioner.

– Hvis Universitetet i Oslo ønsker å opprette en utdannelse, har jeg ikke noe imot det. Jeg vil ikke ta initiativ til å gjøre det. Vi har mye større behov for studieplasser til lærere, sykepleiere og andre grupper som vi virkelig trenger, sier Aasland. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse