JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil avvikle pelsdyrnæringen

SV-leder Kristin Halvorsen tar til orde for å avvikle pelsdyrnæringen.

Bilder av syke og skadde dyr fra pelsdyrfarmer har igjen satt fart i debatten om vi bør ha en pelsdyrnæring her i landet.

SV går inn for en styrt avvikling:

– Når vi ser at dette ikke er en næring som folk på sikt vil akseptere, og at de ikke kommer til å holde en dyrehelse som er akseptabel, da er det mest realt å si fra allerede nå. Dette bør avvikles. Og så bør man bli enige om en frist for den avviklingen, sier Halvorsen til NRK.

Nylig gikk Venstre inn for å avvikle pelsdyrnæringen i Norge, mens Fremskrittspartiet går inn for å fjerne den økonomiske støtten.

Pelsdyrnæringen selv vedtok på et ekstraordinært styremøte søndag en obligatorisk sertifiseringsordning for oppdrettere. Det innebærer at oppdretterne må dokumentere alt som gjøres inne på farmene, og det vil bli gjennomført flere uanmeldte kontroller.

– Når sertifiseringen blir obligatorisk vil alle pelsdyrfarmer måtte sertifiseres. På den måten kan både vi, Mattilsynet og eksterne veterinærer følge med bedre, sier kommunikasjonssjef Arild Martinsen i Norges Pelsdyralslag til NRK. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse