JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bare 250 av 1800 er registrert

Fra 1. mars skal alle vikarbyråer være registrert hos Arbeidstilsynet. Så langt er bare 250 av 1800 byråer det.

frode.ronning@lomedia.no

De siste åra har antallet byråer som leier ut arbeidskraft økt kraftig. Regjeringa opprettet fra 1. januar et nytt register for vikarbyråer, og etter 1. mars er det ulovlig å bruke bemanningsforetak som ikke er registrert i registeret.

Skal fremme seriøs utleie

Arbeidstilsynet skriver i ei pressemelding at det er i underkant av 1.800 virksomheter registrert i Brønnøysundregistrene med utleie som hovedaktivitet. Arbeidstilsynet har så langt mottatt i underkant av 250 meldinger til sitt nye register.

– Meldeplikten er et viktig tiltak som kan bidra til å fremme seriøs utleievirksomhet, og sikre de utenlandske arbeiderne skikkelige vilkår på det norske arbeidsmarkedet. Virksomhetene er gitt to måneder på å registrere sin virksomhet siden forskriften trådte i kraft 1. januar. Jeg håper at bemanningsforetak som ennå ikke er registrert bruker ukene fremover til å gjøre dette, skriver direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet i pressemeldinga

Ulovlig etter 1. mars Arbeidstilsynet understreker at uregistrerte virksomheter driver ulovlig etter 1. mars.

Innen 1. mars vil det offentlig registeret over lovlig registerte bemanningsforetak være å finne på www.arbeidstilsynet.no, og fra samme dato blir det forbudt å bruke bemanningsforetak som ikke er registrert.

Ordningen stiller krav om at vikarbyrå som skal drive i Norge, enten de er norske eller utenlandske, skal ha en fast representant i landet med juridiske fullmakter. Det innføres flere klare krav som tar sikte på å bedre seriøsiteten i bransjen – krav til organisering, økonomi og til at virksomheten er lovlig registrert hos Skatteetaten.

Annonse
Annonse