JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mener Frp fører lugubre inntekter

Aps Torgeir Micaelsen mener Fremskrittspartiets budsjettforslag er så useriøst at det ligner mest på den økonomiske politikken i «en del lugubre regimer i Afrika».

Micaelsen, som er finanspolitisk talsmann, sier til Dagens Næringsliv at Frps alternative forslag til statsbudsjett for neste år inneholder så mange feil at det blir vanskelig å forholde seg til.

Mest reagerer han på det han beskriver som «urealistiske inndekningsforslag». Frp legger nemlig inn såkalte dynamiske virkninger som ifølge deres beregninger vil føre til at 35 prosent av partiets foreslåtte skattekutt vil pløyes tilbake i statskassen fordi arbeidstakere vil stimuleres til å jobbe mer og aktiviteten i økonomien øker.

Fantasiinntekter

– Dette er fantasiinntekter som ikke finnes i virkeligheten, annet enn kanskje på Frp-skolen trinn en til tre. Det som er vanlig i norsk politikk, er at vi er uenige om politikken, men forholder oss til den samme virkeligheten. Nå har vi et stort parti med regjeringsambisjoner som velger å ikke forholde seg til fagekspertisen, men selv vil bestemme hva ting koster og hvilken effekt det har på økonomien, sier Micaelsen til avisen.

Han legger til at dette er forsøkt uten hell i Hellas og «en del lugubre regimer i Afrika».

Lavmål

Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein sier at utspillet kun er skremselspropaganda, og at «det er synd Ap går ned på et sånt lavmål».

Han sier også at Statistisk sentralbyrå har beregnet dynamiske effekter på 35 prosent ved skattekutt.

– Jeg mener det er et større problem at Finansdepartementet overhodet ikke regner inn dynamiske effekter av skattepolitikken, sier Leirstein. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse