JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjemper for Distrikts-Norge

Kommunalminister Liv Signe Navarsete kjemper innad i EU-systemet for å beholde norsk distriktspolitikk.

kjell.werner@anb.no

– Den geografisk differensierte arbeidsgiveravgiften er vårt viktigste virkemiddel. Vi jobber for å beholde dette systemet også etter 2013, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tirsdag hadde hun møter med en rekke EU-ministre i den belgiske byen Lierse. EU er i ferd med å legge om sin regionalpolitikk, og dermed må EØS-landet Norge gå en ny runde med EU-systemet for å få beholde det norske systemet for differensiert arbeidsgiveravgift. Dette er i realiteten en avgiftslettelse til bedrifter i distrikts-Norge på ti milliarder kroner.

Nyttige møter

– Det har vært positivt å få møte EU-ministre om denne saken, spesielt de nordiske kollegene som endog er fra samme parti. Mange er interessert i hvordan det norske systemet virker. Samtidig er det nyttig å få erfaringer på hvordan regionalpolitikken i EU-landene fungerer. Regional samhørighet er et stikkord her.

– Er det norske systemet med differensiert arbeidsgiveravgift truet?

– Det som ligger i kortene er at vårt system skal reforhandles i 2013, og før det vil EUs nye regionalpolitikk være klar. Her må vi nøye følge med på endringene som kommer. Dernest må Norge sikre at vi ikke får pålegg om innskrenking i vår ordning, sier hun.

Lav ledighet

– Det er allerede gjort en god jobb fra embetsverkets side. Nå må vi følge opp politisk, sier Navarsete.

Hun hevder at det norske avgiftssystemet har ført til verdiskapning og sysselsetting i ulike distrikter av Norge. Vi kan vise til en lav arbeidsledighet i disse områdene, mens flere EU-land sliter med stor ledighet i mange av sine regioner. Politikken vår virker altså, sier Liv Signe Navarsete. (ANB)

Annonse
Annonse