JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Følg opp uførepensjonen

Før jul skal regjeringa legge frem sitt forslag til ny uførepensjon. I disse dager foregår derfor forhandlinger både internt i regjeringa og med andre partier om innholdet i den pensjonen som flertallet av våre medlemmer stifter bekjentskap med i løpet av livet.

Våre medlemmer krever at Fagforbundet og LO følger opp sine klare vedtak om at uførepensjonen ikke svekkes, og at de legger all sin tyngde inn mot regjeringa for å oppnå dette.

Det gjelder spesielt å sørge for at uføre ikke blir utsatt for levealdersjustering, at det behovsprøvde barnetillegget ikke svekkes og at uføre fortsatt skal skattes som pensjonister.

Dersom forslaget fra regjeringa er i strid med fagbevegelsens vedtak, må LO og Fagforbundet ta i bruk de midler som er nødvendig for å sikre våre rettigheter. Uførepensjonen er en bærebjelke i velferdsstaten og helt avgjørende for å sikre medlemmer som ikke kan jobbe pga. sykdom et verdig liv.

(Innlegget sto på trykk i LO-Aktuelt nr. 19/2010)

Annonse
Annonse