JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil oppgradere veiskiltene

Folk fra hele landet har sendt inn bilder til skiltaksjonen for å dokumentere veiskilt i dårlig stand.

Nå krever motororganisasjonene snarlig oppgradering.

Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) og Motorførernes Avholdsforbund (MA) skriver i et brev til Stortingets transport- og kommunikasjonskomité om en skiltpark som mange steder er i svært dårlig forfatning. Organisasjonene ønsker seg nå øremerkede midler for å fornye skiltene.

Årets skiltaksjon er i ferd med å bli avsluttet. Kommende onsdag legger organisasjonene fram en del av bildene som er sendt inn for veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Organisasjonene peker på at gjennomsnittsalderen på den norske skiltparken er 20 år. 10 år i gjennomsnitt er mer passende for å ivareta trafikksikkerheten, mener de.

Dagens etterslep på fornyelse av trafikkskilt, det vil si refleks- og aluminiumsmontering, er anslått til 400-500 millioner kroner, ifølge KNA og MA. De er dessuten bekymret for at penger som skulle brukes til å oppgradere skiltparken de senere årene i stedet er brukt til andre, beslektede trafikkformål.

– Det er derfor viktig at det snarest mulig blir laget et nytt og mer bindende opplegg for fornyelse av skiltparken de kommende år, skriver generalsekretær Jan Beckmann i KNA. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse