JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny fiskeriavtale på plass

Norge og EU er enige om en ny fiskeriavtale for 2011.

Partene er også enige om en avtale om fisket i Skagerrak for neste år.

– Jeg er svært glad for at vi er enige om en avtale. EU er en nær og viktig partner for oss på fiskeriområdet. Tross krevende saker har begge parter vist vilje til kompromiss, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap).

– Bærekraftig

De viktigste sakene under årets forhandlinger var fastsettelse av kvoter på fellesbestandene, bytte av kvoter og revisjon av systemet for åpning og stenging av fiskefelt for å beskytte ungfisk.

– Vi syntes ikke systemet vi hadde for stenging av felt var effektivt nok, og har derfor vært opptatt av å forbedre det. Norge og EU ble ikke enige om et felles system for 2011, men er enige om å fortsette arbeidet med å utvikle et felles system. Jeg vil uansett sørge for en bærekraftig forvaltning i norske farvann, sier Berg-Hansen.

Redusert torskekvote

Situasjonen for torsk i Nordsjøen er ifølge Fiskeridepartementet fremdeles vanskelig, og kvoten på torsk ble derfor redusert med 20 prosent til 26.842 tonn. Norges kvote blir på 4.563 tonn.

Nordsjøsildkvoten er satt til 200.000 tonn, hvorav den norske kvoten er på 58.000 tonn.

For å sikre at seibestanden fortsatt holdes på et høyt nivå, er partene enige om å redusere kvoten med 13 prosent til 93.318 tonn neste år. Den norske kvoten er på 49.476 tonn.

Når det gjelder Skagerrak-avtalen, som utløper i august 2012, har partene avtalt å starte arbeidet for å videreføre et felles regime. Det skal også etableres en arbeidsgruppe som skal komme med forslag til å forbedre og harmonisere regelverket i Skagerrak, opplyser Fiskeridepartementet. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse