JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Blir ikke enige om rovdyr

SV og Senterpartiet blir trolig ikke enige om rovdyrforliket innen nyttår.

Dermed kan spørsmålet om antall ulv og bjørn i Norge avgjøres i Stortinget.

– At vi går til Stortinget med et åpent sinn, kan ikke være et nederlag. Vi ønsker et bredt forlik. Det er spenninger i alle partier, og i hovedsak står by mot land. Mitt parti er vel kanskje det som er mest omforent i denne saken, sier statssekretær Ola T. Heggem (Sp) i Landbruksdepartementet til Dagbladet.

I Soria Moria-erklæringen heter det at regjeringen skulle invitere med seg Stortinget til et bredt forlik om antallet ulv og bjørn. Men nå ligger det an til at de folkevalgte representantene må forhandle om detaljene.

Det er Erik Solheim i det SV-styrte Miljøverndepartementet som formelt skal legge fram saken, men på den andre siden sitter Senterpartiet og Lars Peder Brekk i Landbruksdepartementet.

Hva svenskene finner ut i sin pågående utredning om hva som er en levedyktig skandinavisk ulvebestand, vil også i stor grad spille inn. I tillegg må de to landene finne ut hvor ulvene som vandrer fram og tilbake over grensa, skal telles som hjemmehørende. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse