JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ikke en firkløver

Senterpartiets nye logo er ikke en firkløver, men en gauksyre, sier botaniker.

Sp har fått litt pepper for sin nye logo som ble presentert mandag denne uken.

Formgivere har blant annet omtalt den som enkel og amatørmessig – altså ikke helt i tråd med partiets ønske om å presentere «en ny kløver som er friskere i formen».

Gauksyre

Men ifølge botaniker Kristina Bjureke ved Naturhistorisk Museum ved Universitetet i Oslo er det slett ingen kløver Senterpartiet nå pryder seg med.

– Dette er ikke en firkløver, men en gauksyre. Om deres mening var å ha en helt vaskeekte kløver, så har de slurvet, sier hun til Nettavisen.

Mens firkløver symboliserer hell og lykke, er det ifølge eksperten ingen symbolikk rundt gauksyre.

– Men den smaker godt, opplyser Bjureke.

– Feil blomst

Gauksyre har en jevn bladkant, mens kløverbladet har tannete kant, ifølge botanikeren. Hun legger til at hun synes den nye logoen er pen, men at hun er litt overrasket over at «landbrukspartiet» Senterpartiet har tatt feil blomst.

Firkløveren brukes som logo av flere sentrumspartier i Europa.

Kommunikasjonssjef Torvild Sveen i Senterpartiet var onsdag ettermiddag opptatt med grønne sertifikater, og sier til NTB at spørsmålet om type blomst i partiets logo er noe han må komme tilbake til.

Den nye logoen er utformet av Senterpartiets produksjonsleder Ragne Borge Lysaker, og erstatter en logo som har vært i partiets tjeneste fra 1991. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse