JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gir 50 millioner kroner

Norge utvider sitt bidrag til FNs nødhjelpsfond. Etter å ha betalt ut 325 millioner kroner i januar, økes bidraget med 50 millioner på tampen av året.

Ekstrabetalingen ble bekreftet på en høynivåkonferanse i New York tirsdag.

– Vi er glad for at Norge er i en posisjon som gjør at vi kan gi et betydelig bidrag for å hjelpe verdens nødlidende, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Utenriksdepartementet påpeker at det 2010 har vært et spesielt år med to «ekstreme humanitære katastrofer»: jordskjelvet i Haiti og flommen i Pakistan. I Haiti bor over 1 million mennesker fortsatt i flyktningleirer, mens mange av de over 20 millionene som ble berørt i Pakistan fortsatt lever i nød.

– FN har en sentral koordineringsrolle når et internasjonalt humanitært nødhjelpsapparat må settes inn for å gi nødhjelp og redusere menneskelige lidelser, sier Støre.

Hittil i år har utbetalingene fra nødhjelpsfondet vært på 260 millioner dollar (1,5 milliarder kroner).

– Vi må være beredt på nye katastrofer i 2011. Norge er en ledende humanitær aktør globalt. En naturlig del av dette engasjementet er at vi er et foregangsland med omfattende støtte til fondet, sier utenriksministeren. Med tirsdagens tilleggsutbetaling blir Norge den største bidragsyteren til fondet i 2010. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse