JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Deltid – hovedsak på Aps landsmøte

Ufrivillig deltid må bli sak nr.1 på aps landsmøte i 2011, krever Elisabeth Haaversen.

LO er glad for det engasjementet som nå er kommet fra Vest-Agder arbeiderparti for få satt ufrivillig deltids arbeid skikkelig på dagsorden. LO Vest-Agder har gjennom flere år arbeidet med denne utfordringen.

Så tidlig som i 2003 ble det sendt brev til Sørlandets helseforetak og samtlige kommuner (16) ved rådmenn. I brevet ba vi om informasjon om hvor mange som var deltidsarbeidende ved sykehuset og i kommunene, samtidig ba vi om å få oversendt årsrapporter for å se om rapportering i forhold til likestillingsloven var oppfylt.

Ikke alle svarte på henvendelsen, og en kommune svarte sågar, at de ikke kunne opplyse oss om antall deltidsansatte i kommunen fordi lønnssystemet deres ikke fanget dette opp?

Ufrivillig deltidsarbeid henger utvilsomt sammen med levekår. Det må nå en gang for alle ryddes opp i den jungelen av turnusordninger samt unnskyldninger for ikke å få dette til. Det koster samfunnet, og ikke minst de dette gjelder, alt for mye å la være. LO Vest-Agder håper derfor at dette blir sak nr. 1 på landmøtet til Arbeiderpartiet, slik Vest-Agder Ap nå jobber for.

(Innlegget sto på trykk i LO-Aktuelt nr 20/2010)

Annonse
Annonse