JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lottolykke gir jobblykke

De færreste vil slutte å jobbe, selv om de skulle vinne nok i Lotto til å la være.

Bare fem prosent vil slutte å jobbe, selv om de skulle vinne så mye i Lotto at de har nok å leve for resten av livet. To tredeler vil trappe noe ned, mens en snau tredel vil jobbe akkurat som før.

Det viser en undersøkelse som Synovate har gjort for Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO, ifølge Newswire.

– Svarene viser at de aller fleste opplever det å jobbe som meningsfullt i seg selv. Arbeid er inngangen til et godt liv. I så måte er ikke velstand tilstrekkelig, sier Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

Drøyt halvparten av de spurte oppgir behovet for å komme seg ut blant folk, eller at det vil bli kjedelig å gå uten noe å gjøre, som grunner til å ville jobbe videre.

Folk med høy inntekt er litt mer innstilt på å fortsette å jobbe enn gjennomsnittet. De som jobber i kommunesektoren er imidlertid noe mer innstilt på å benytte sjansen til å trappe ned enn ansatte i privat sektor. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse