JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Går mot sin egen minister

Senterpartiets stortingsgruppe går mot sin egen olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og sier nei til sjøkabel under Hjørundfjorden.

Departementet sier de ikke har konkludert.

Forslaget om å strekke en stor kraftledning over Hjørundfjorden og Storfjorden på Sunnmøre, innseilingen til Geirangerfjorden, ble møtt med kraftige lokale protester selv om det ikke fikk like mye oppmerksomhet som Hardangermastene.

Beordret sjøkabelsøknad

Riis-Johansen beordret derfor i begynnelsen av november Statnett om å søke konsesjon for en sjøkabel istedenfor å bygge store kraftmaster.

Onsdag skriver VG at ministerens egen stortingsgruppe går imot sjøkabel. Stortingsgruppa fattet nemlig før jul et vedtak om at kraftlinjen skal stå klar i 2015. På grunn av forsinkelsene som vil oppstå med utredning av sjøkabelalternativet og deretter en eventuell bygging av dette alternativet, har stortingsgruppa i praksis sagt nei til sjøkabel, da dette alternativet neppe kan bli ferdig i tide.

Stortingsrepresentant Ola Borten Moe innrømmer at dette vedtaket går tvert imot partiets egen olje- og energiminister og det synet han forfekter

– Vår energiminister må følge regjeringens egen politikk. Men partiet sier klart og tydelig at tidsperspektivet nå er uhyre viktig, mener Borten Moe.

– Fremdrift er avgjørende

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes (Sp) i Olje- og energidepartementet mener derimot det ikke er noen motsetning mellom departementets og Borten Moes syn på saken.

– Vi og stortingsgruppen er helt på linje når vi sier at hensynet til fremdrift vil være helt avgjørende i valg av løsning. Målet om realisering i 2015 er særdeles viktig.

Ifølge VG går Vigdenes langt i å antyde at dersom Statnett konkluderer med at en sjøkabel vil forsinke kraftlinjen, kan departementet velge bort denne løsningen. Overfor NTB legger departementet til at de ikke har konkludert i saken. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse