JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjelstens sykehus dyrere

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) forklarer fredag hvorfor han mener det er en dårlig idé å la private bygge ut sykehus: Husleie er dyrere enn renter.

Også økonomiprofessor Bjarne Jensen synes det er en dårlig idé å la Bjørn Rune Gjelsten bygge nytt sykehus i Molde for så å leie det ut til Helse Midt-Norge, melder NRK.

– Vi som er skattebetalere, må jo betale leiekostnadene. I det ligger den høyere finansieringskostnaden. Så dette er meningsløst for en rik norsk stat, sier Jensen, som er professor ved Høgskolen i Hedmark. Han mener avtalen ville vært langt bedre for Gjelsten enn for staten.

Også statsministeren mener skattebetalerne ville vært taperne i en avtale med Molde-investoren.

– Det er dyrere for fellesskapet at vi betaler høy husleie enn at vi betaler renter og avdrag på bygg vi eier selv, sier Stoltenberg.

Gjelsten selv gjorde det fredag klart at han er ferdig med sykehussaken. Allerede kort tid etter at tilbudet hans ble kjent, var Helse- og omsorgsdepartementet ute og avviste at en løsning med såkalt offentlig-privat samarbeid (OPS) om bygging av nytt sykehus var aktuelt.

– Nå har det kommet en avklaring på utspillet. Regjeringen gjør det klart at den ikke ønsker privat kapital og initiativ, siden man ikke vil øke gjeldsgraden i Helse Midt-Norge. Da er det ikke aktuelt for oss å bruke mer ressurser og tid på prosjektet, sier Gjelsten til NRK. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse