JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åpner for ny pensjonsrunde

1. januar trer den nye pensjonsreformen i kraft. Nå utelukker ikke statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at det kan bli endringer for offentlig sektor.

– Hvis offentlig sektor ønsker de samme ordningene som privat sektor, er staten beredt til å forhandle, sier Stoltenberg til Aftenposten.

Når den nye pensjonsreformen trer i kraft, blir det svært ulike pensjonsordninger for dem som jobber i privat og offentlig sektor, noe Stoltenberg ser på som en stor svakhet.

– For det første får ikke sliterne noe igjen for å ha jobbet lenge. Har man jobbet mer enn 30 år, får man ikke noe for de ekstra årene. I privat sektor tjener man opp pensjon i alle årene man står i arbeid. For det andre blir pensjonen kraftig kuttet om de kombinerer pensjon og arbeid, sier Stoltenberg.

Han understreker at det er organisasjonene i offentlig sektor selv som må ta kontakt hvis de ønsker endringer, og at han respekterer og står ved avtalen slik den er fremforhandlet.

Det er stor uro i fagbevegelsen forut for pensjonsreformen, og LOs lokallag i tre av de største byene har gått ut og krevd at hele pensjonsreformen må utsettes.

LO-leder Roar Flåthen er ikke negativ til Stoltenbergs forslag, men understreker at det er forhandlingspartene LO Stat og LO Kommune som må ta initiativet.

– De valgte å gå videre med dagens ordning og må selv ta stilling til om de vil gå i dialog om dette, sier han til Aftenposten. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse