JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jens utfordrer arbeidsgiverne

Statsminister Jens Stoltenberg ber arbeidsgiverne ansette flere seniorer og folk med helseproblemer.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) benyttet anledningen under NHOs store årskonferanse i Operaen i Oslo onsdag til å utfordre landets arbeidsgivere, både i privat og offentlig sektor.

– Vi må sammen sørge for å legge til rette for en gradvis overgang til pensjonisttilværelsen for de som ønsker det, og for å ha plass i arbeidslivet også til dem som av ulike grunner ikke kan yte full innsats 100 prosent av tiden, sier Stoltenberg.

Statsministeren inviterer rett og slett til en dugnad for at flere kan stå lenger i arbeid. Han framhever både arbeidet med inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen), Nav-reformen og nye pensjonsregler som viktige elementer i å få dette til.

– Pensjonsreformen skal bidra til at flere velger å stå i jobb.

Regjeringen gjennomfører også flere andre tiltak som har økt tilgang på arbeidskraft som mål. Men skal det ha noen mening, er vi helt avhengige av at arbeidslivet tar imot denne arbeidskraften. Ledere i både offentlig og privat sektor må ta ansvar for å gjøre mer og tilrettelegge bedre enn i dag, mener Stoltenberg.

– Sammen må vi se etter og fjerne hindre, og sørge for at det faktisk er mulig å stå i arbeidslivet lenger for de som ønsker det. Her har både offentlig og privat sektor en stor oppgave, avrunder Stoltenberg. (ANB)

Annonse
Annonse