JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Overrasket over NHO

Unio-leder Anders Folkestad mener NHO snubler i sine egne negative begreper.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Landets samfunnselite var onsdag samlet i Operaen i Oslo i anledning NHOs tradisjonsrike årskonferanse. Årets tittel på konferansen er Velferdsfellen.

NHO mener nemlig at Norge vil knele under både trygdebølge, innvandringsbølge og eldrebølge, noe som vil føre til at dagens velferdsordninger ikke lenger kan finansieres. «Marsjen ut av arbeidslivet» var en av titlene under dagens debatter.

– NHO-konferansene er viktige møtearenaer, og de setter ofte dagsorden. Det er også et viktig tema som er på dagsorden denne gangen, men jeg er overrasket over at NHOs strategi er å gi det en så negativ inngang, både med det bildemessige og talebruken, sier Unio-leder Anders Folkestad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han mener NHO rett og slett snubler i en negativ inngang på debatten, med begrep som velferdsfellen og marsjen ut av arbeidslivet.

– De stempler grupper, og det er ikke bra i forhold til å løse problemene de peker på. Det er en negativ retorikk og en negativ bildebruk. Når dette i tillegg er ideologisk forankret, så er det egnet til å skape motstand. Men derfor er det viktig at blant annet arbeidstakersiden ikke går i fellen og havner i forsvarsposisjon, men møter dette offensivt. Vi skal jo heller ikke lukke øynene og si at det ikke finnes problemer, sier Folkestad. (ANB)

Annonse
Annonse