JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fellesforbundet vil avklare

– Jeg synes at dette med å bruke innplassering på arbeidsstedet virker som et forsøk på å slippe unna allmenngjøringsvedtaket, sier forbundssekretær i Fellesforbundet, Liv Christiansen.

Christiansen sier det har dukket opp mange eksempler på kreative løsninger fra arbeidsgiversida etter allmenngjøringen av Verkstedoverenskomsten. Løsninger for å unngå å betale det folk har rett på.

– Innplassering er nevnt i forskriften i forbindelse med å miste de 20 prosentene som skal gis i tillegg når du må bo borte fra hjemmet. Men når det strekker seg så langt som til at folk selv må betale kost og losji, er jeg overrasket, sier hun.

Møte med Arbeidstilsynet

På den andre sida mener Liv Christiansen at hvis folk selv, reelt sett, søker seg arbeid langt borte, oppstår det spørsmål det er viktig å få avklart.

– Søker jeg en jobb i Finnmark, må jeg jo betale bolig selv, sier hun.

– Derfor vil Fellesforbundet nå ta et møte med Arbeidstilsynet, for å få klarlagt hva som er riktige retningslinjer på dette området.

Annonse
Annonse