JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lover rask oppfølging av tiltak

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) lover en meget rask behandling av forslag om tiltak for å sikre den ulykkesbelastede E8 i Troms.

– Mine tanker går i dag først og fremst til de etterlatte som nå sliter med sjokk og tap, sier samferdselsministeren til NTB.

På spørsmål om Statens vegvesen har vært for sendrektige med å gjøre noe med den svært ulykkesutsatte veien hvor over 20 personer har mistet livet det siste tiåret, peker Meltveit Kleppa på at det allerede er planlagt store investeringer for deler av veien i nasjonal transportplan og at Statens vegvesen allerede før ulykken var i gang med et arbeid for å bedre sikkerheten i Lavangsdalen.

– En ulykke er alltid én for mye, men jeg er glad veimyndighetene allerede er i gang med et arbeid på denne veien, sier Kleppa.

Statens vegvesen varslet lørdag at de vil forsere sikkerhetsarbeidet i Lavangsdalen og legge fram sine anbefalinger allerede i slutten av februar.

– Jeg kan love en meget rask behandling av de kortsiktige tiltakene, som fotobokser, det vil bare være snakk om uker. Mer langsiktige forslag, som midtdelere, må tas i forbindelse med ordinært budsjettarbeid, sier hun.

Kleppa avviser kritikken fra opposisjonen om behov for et uavhengig veitilsyn, og sier en intern tilsynsavdeling under veidirektøren vil kunne utføre samme jobb like godt, samtidig som det gir mer midler til trafikksikkerhetstiltak. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse