JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får sekser på terningen

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) er best likt, mens justisministeren og fiskeriministeren kommer dårligst ut i Nei til EUs karakterbok til regjeringen.

Nei til EUs leder Heming Olaussen sier han selv er overrasket over Kleppa:

– Det var ikke opplagt at Magnhild Meltveit Kleppa skulle få en så høy stjerne da hun gikk inn i regjeringen, men hun har kommet som et skudd, sier Olaussen til Nationen.

I begrunnelsen heter det at «Kleppa forsvarer virkelig vitale norske interesser mot EU».

To femmere

SV-nestleder og barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken får en femmer for å være motstander av både EU og EØS, og for sitt arbeid med EUs forbrukerdirektiv.

Også næringsminister Trond Giske (Ap) Ap får terningkast fem, begrunnet med euroanalyse og et klart Nei til EU i Ap. Negativt trekker det at Giske er tilhenger av datalagringsdirektivet og støtter EØS-avtalen.

Bunnkarakter

Nederst på skalaen mener Nei til EU at justisminister Knut Storberget (Ap) og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) hører hjemme. Begge får terningkast én av organisasjonen.

For Storberget heter det i begrunnelsen at «det er synd null ikke er et alternativ». Bunnkarakteren gis for datalagringsdirektivet, samt for det Nei til EU mener er «populistiske tendenser i forhold til asyl- og kriminalpolitikk».

Tas i forsvar

Justisministeren er ute i pappapermisjon, og den øvrige politiske ledelsen i Justisdepartementet vil ikke kommentere Nei til EUs vurderinger.

Kleppa, som deler ansvaret for datalagringsdirektivet med Storberget, tar ham litt i forsvar.

– Til tross for stor saklig uenighet så har vi forholdt oss til at regjeringspartiene gjennom Soria Moria har slått fast at dette er en sak der vi er uenige. Det har vært godt å ha i bunn, og har medført at vi har snakket godt sammen om de ulike sidene ved et krevende tema, sier hun til Nationen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse