JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stoltenberg forsvarer utvisningen

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) forstår at folk demonstrerer mot at papirløse Maria Amelie (25) ble pågrepet.

– Men min oppgave er å sørge for at vi fører en rettferdig flyktninge- og asylpolitikk. Da er det nødt til å være slik at vi likebehandler mennesker. At de som trenger beskyttelse kan bli i landet, mens de som ikke er forfulgt og trenger beskyttelse, ikke kan bli i landet, sier Stoltenberg til NRK.

Statsministeren forsvarer betydningen av å føre en streng innvandringspolitikk.

– Det er viktig at de som ikke har lovlig opphold i landet, reiser fra landet. Det er tøft, men nødvendig hvis vi skal sørge for at vi har et system som gjør at vi kan gi opphold, beskyttelse og ta vare på de som virkelig har problemer, som er forfulgt og som er blant de aller svakeste. Det er det vi sørger for nå, sier Stoltenberg.

I en e-post til Dagbladet skriver statssekretær Mina Gerhardsen ved Statsministerens kontor at politiets utlendingsmyndighet rutinemessig orienterer Justisdepartementet om uttransporteringer som kan vekke offentlig oppmerksomhet.

– Det ble også gjort i denne saken. Justisdepartementet orienterte i sin tur Statsministerens kontor, skriver Gerhardsen.

Hun legger til at partilederne Kristin Halvorsen (SV) og Liv Signe Navarsete (Sp) ikke ble underrettet om pågripelsen i forkant. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse