JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

2.500 kroner i strømhjelp

Om lag 125.000 husstander vil slite med å betale skyhøye strømregninger. Regjeringen blar opp 318 millioner kroner ekstra for å hjelpe. Sjekk hvor mye din kommune får!

kjell.werner@anb.no

– Som tilskudd til de høye strømregningene som nå kommer, foreslår regjeringen å gi ekstra utbetaling til alle som får bostøtte, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

En barnefamilie på fem kan få en utbetaling på 2.900 kroner. Regjeringen legger nemlig opp til å gi 2.500 kroner til en husholdning med en person, og så skal det gis 100 kroner i tillegg per familiemedlem.

Se hvor mye din kommune får ekstra

Kald periode

– November ble en av de kaldeste månedene på lenge, og sprengkulda har holdt seg inn i desember og januar i store deler av landet. Samtidig har strømprisene økt, sier kommunalministeren.

– Mange vil nå få høye utgifter til oppvarming av boligen. Det vil være en spesiell utfordring for de som har dårlig økonomi, sier Navarsete.

– Økt bostøtte er en treffsikker ordning og et håndslag til de som trenger det mest, sier hun.

Se hvor mye din kommune får ekstra

Statlig ordning

Bostøtten er en statlig stønadsordning til de som har lave inntekter og høye boutgifter. Det er kommunene som står for utbetalingen av bostøtten.

– Jeg håper at Stortinget kan behandle denne saken så raskt som mulig, sier Liv Signe Navarsete og varsler at ekstrautbetalingen da bør kunne komme i begynnelsen av mars. (ANB)

Se hvor mye din kommune får ekstra

Annonse
Annonse