JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- For få unge til kongressen

Fellesforbundets Bjørn Sigurd Svingen er ikke fornøyd med andelen ungdommer som er foreslått til LO-kongressen i mai. – Vi utgjør 20 prosent av medlemmene i forbundet, og det bør jo speiles gjennom representasjonen, påpeker 25-åringen.

– Det er i vår aldersgruppe (20-29 år) Fellesforbundet har hatt sterkest vekst, og sterkest markert utvikling i det siste. Se bare på det mektige engasjementet fra unge medlemmer på landsmøtet i 2007, minner den unge klubblederen fra Raufoss om.

– Vi utgjør 20 prosent av medlemmene i forbundet. Det bør jo speiles gjennom forbundets representasjon på LO-kongressen, mener han.

Ikke fornøyd

Ungdommen er ikke fornøyd med forbundsstyrets innstilling på delegater til LO-kongressen i mai. På den sentrale ungdomskonferansen i januar ble det vedtatt en rådgivende uttalelse til forbundsledelsen, nettopp myntet på LO-kongressen og Fellesforbundets representasjon der. Ungdomsrepresentasjonen var et av temaene som ble debattert med stort engasjement.

– Oppfordringen gikk ut på å vise utad at forbundet satser på ungdommen, og et aktivt ungdomsarbeid, ved å være godt representert med ungdommer på kongressen, kanskje til og med gjøre sport i det overfor de andre forbundene, påpeker Bjørn Sigurd Svingen som selv sitter i Fellesforbundets reprentantskap som møtes i Oslo i morgen. Han er skuffet over at Fellesforbundet ikke går foran med et godt eksempel.

Bare 8 prosent

– I retningslinjene for valg av delegater er også alder blant de grupperinger som det skal tas hensyn til - på linje med geografi, kjønn, yrkes- og etnisk bakgrunn. Jeg kan ikke se hvordan dette er imøtekommet når grupperinga 20-29 år kun har fått forslag om fire delegatplasser. Det utgjør bare 8 prosent av delegatene, sier Svingen.

Svingen mener at andelen med enkle grep kan økes til et mer representativt utvalg gjennom allerede foreslåtte ungdomskandidater, uten at det rokker ved geografispredningen eller kjønnsfordelingen.

Skal fremme forslag

– Det lover jeg å fremme forslag om. Med forbundets sentrale ungdomsutvalg i ryggen, håper jeg at både forbundsstyret og representantskapet tenker gjennom innstillingen en gang til før vi går til valg av delegater under representantskapsmøtet i morgen, sier Bjørn Sigurd Svingen til magasinett.org

– Det er viktig at Fellesforbundet anerkjenner ungdommen som har vist slik vilje og engasjement de siste åra ved å gi dem den representasjonen de fortjener, tilføyer han.

Annonse

Flere saker

Annonse