JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV får ikke støtte fra Sp

Senterpartiet støtter ikke uten videre regjeringskollega Sosialistisk Venstreparti i synet på en endring i utlendingsloven.

Noe amnesti for papirløse asylsøkere vil partiet ikke være med på.

I kjølvannet av Amelie-saken sier partiets innvandringspolitiske talsmann, Ola Borten Moe, at det er nødt til å være slik at loven er lik for alle.

– De samme reglene må gjelde for alle. Stor sympati og at man er dyktig til å tale sin egen sak, er ikke i seg selv grunnlag for å få oppholdstillatelse i Norge, sier Borten Moe til NTB.

Han sier at det ikke er grunnlag for å la Amelie bli i Norge.

– Det er ingen grunn til å tro at hun ikke vil klare seg godt i Russland. Jeg minner om at mennesker som er i en langt vanskeligere situasjon blir sendt ut, sier Borten Moe.

Han stiller seg ikke avvisende til at det skal kunne bli lettere for arbeidssøkere å bli i Norge.

– Men norske myndigheter bør tenke mer på hva det norske samfunnet har bruk for, og hva som tjener Norge når man lager slike regler. At folk som Norge har bruk, for lettere får bli i Norge, er jeg ikke avvisende til, sier Ola Borten Moe. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse