JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke gripe inn

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke foreta seg noe for å stanse utsendelsen av Maria Amelie.

I NRKs Ukeslutt lørdag viste han til nødvendigheten av likebehandling for alle som blir vurdert til ikke å ha behov for beskyttelse. Statsministeren vil ikke foreta seg noe for å hindre politiet i å iverksette Utlendingsnemndas vedtak.

– Vi skal ikke forskjellsbehandle. Det avgjørende er om de trenger beskyttelse. Det har Utlendingsnemnda kommet til at Maria Amelie ikke har. Vi må tenke på de tusener som blir sendt ut med samme begrunnelse, mennesker som ikke har skrevet bok eller tatt utdannelse i Norge, sier Stoltenberg.

Han sier han forstår folks reaksjoner, men at han som statsminister må gjøre det han synes er riktig med bakgrunn i det regelverket Stortinget har vedtatt.

– Vi må likebehandle, ikke særbehandle fordi noen får mye oppmerksomhet. Hvis vi fristes til å tøye regelverket for noen, vil vi igjen få tusenvis av ubegrunnede asylsøkere. Det vil ingen ha, sier statsministeren til NRK.

Han vil ikke kommentere opplysningen om at advokat Brynjulf Risnes har sendt inn en ny asylsøknad for at Maria Amelie skal få sin sak behandlet på selvstendig grunnlag, ikke bare som mindreårig datter av sine foreldre.

– Vi har et rettssystem som håndterer slike saker. Politikere skal ikke blande seg inn i enkeltsaker. Hvis hun senere velger å søke om arbeidstillatelse, har Norge instanser som behandler slike søknader, sier statsministeren. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse