JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må søke fra utlandet

Maria Amelie må ut av Norge for å søke om arbeidstillatelse.

Justisdepartementet har ingen planer om å endre dette kravet slik at hun kan søke mens hun er i Norge. Det opplyser statssekretær Pål K. Lønseth til NTB søndag kveld.

– Regjeringen vil ikke gripe inn for å hindre at Maria Amelie blir sendt ut av landet i tråd med avslaget fra Utlendingsnemnda. Det er ikke skjedd noen endring i vår grunnholdning til dette, sier Lønseth.

Statssekretæren avviser alle spekulasjoner om at det blant regjeringspartiene skal ha blitt noen form for nytolkning av dette kravet. Han presiserer også at den riktige ordbruken er at Maria Amelie blir uttransportert til Russland.

– Men Utlendingsdirektoratet behandler saken hennes, og det kan munne ut i et utvisningsvedtak. Da får hun innreiseforbud til Norge for en viss periode, sier Lønseth.

Han vil ikke kommentere spørsmålet om når Maria Amelie blir hentet på Trandum asylinternat, men viser til Politiets utlendingsenhet som utøvende etat i slike tilfeller.

Lønseth legger til at norske myndigheter ikke tar noe ansvar for Maria Amelie når hun først er kommet til Russland.

– Russiske myndigheter har akseptert at hun blir sendt tilbake. Da er hun også godtatt som russisk borger. Vi har ingen grunn til at tro at det skal bli vanskelig for henne å få identifikasjonspapirer, sier statssekretæren i Justisdepartementet. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse