JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tautrekking i regjeringen fortsetter

Tautrekkingen innad i regjeringen om Amelies skjebne fortsatte tirsdag.

Onsdag må statsminister Jens Stoltenberg (Ap) svare på spørsmål om innvandrings- og asylpolitikken i den muntlige spørretimen i Stortinget.

Tirsdag fortsatte samtalene i regjeringens underutvalg der statsministeren og lederne for de to andre regjeringspartiene, Kristin Halvorsen (SV) og Liv Signe Navarsete (Sp) er med. Onsdag ettermiddag reiser Stoltenberg på besøk til Storbritannia.

Ingen enighet

Ifølge Aftenposten no. hadde de tre partilederne tirsdag ettermiddag ikke klart å bli enige om hvordan Amelie skal få jobbe i Norge. De eneste de tre skal være enige om, er at det må finnes en løsning som gjør det mulig for den unge kvinnen å få arbeidstillatelse i Norge om ikke altfor lang tid.

Problemet består i at Sp og Ap ikke vil behandle Amelies sak annerledes enn andre saker. Ønskeløsningen er en type endring som kan iverksettes raskt uten at det får utilsiktede konsekvenser. SV skal være mer interessert enn de andre partiene i å bruke saken som en brekkstang for å få til en oppmyking av asylpolitikken.

I spørretimen

Spørsmålene i onsdagens spørretime kommer til å ha ulike innfallsvinkler fordi både tilhengere av en mer liberal utlendingslov, som Kristelig Folkeparti og Venstre, og Fremskrittspartiet, som vil ha en streng lovgiving, har varslet spørsmål.

Det er uklart hvem som stiller spørsmålene, men verken Høyres leder Erna Solberg eller Frp-leder Siv Jensen skal delta fordi de reiser til en oljekonferanse i Sandefjord.

Bakgrunnen for spørsmålene er Maria Amelie-saken, men etter det NTB kjenner til vil spørsmålsstillerne forsøke å stille spørsmålene på et generelt grunnlag.

Partiene skulle utforme spørsmålene i detalj tirsdag ettermiddag og kveld.

– Maria Amelie har gitt ansikt til et stort problem. Vi vil imidlertid forsøke å stille vårt spørsmål på et mer generelt grunnlag. Selv om problemstillingen angår et stort antall mennesker, vil selvsagt Amelie-saken ligge under det hele, sier KrFs innvandringspolitiske talsmann, Geir Jørgen Bekkevold, til NTB.

– Det er et meget aktuelt tema som vi vil ta opp i en eller annen form, heter det fra Fremskrittspartiet. Partiet ser for seg flere mulige innfallsvinkler til å stille statsministeren til veggs. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse