JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser midtdelerforlik

Jens Stoltenberg vil ikke gå inn i egne forhandlinger med Høyre om en egen handlingsplan for å anlegge midtdelere for å øke trafikksikkerheten.

Høyres Øyvind Halleraker gjentok invitasjonen i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag, men konstaterte dypt skuffet at statsministeren svarte nei.

Stoltenberg sa at regjeringen alltid er villig til å diskutere trafikksikkerhet, og at dette skjer ved budsjettbehandlinger og behandling av transportplaner.

Høyre har invitert de andre partiene til kamp mot møteulykker og foreslått at det bevilges flere hundre millioner kroner til øremerkede tiltak for å øke antallet kilometer med midtdelere.

– Jeg er skuffet. Jeg hadde trodd at statsministeren ville tatt imot en utstrakt hånd fra Høyre for å redde flere fra møtedøden på norske veier, sa Halleraker.

Stoltenberg gjorde det klart at regjeringen arbeider over et vidt spekter for å øke trafikksikkerheten.

– Den viktigste oppgaven er å redusere antallet trafikkulykker. I fjor omkom 210 personer i trafikken. Dette er det laveste tallet siden 1955. Det er en dramatisk reduksjon dersom man ser det i forhold til økningen i veitrafikken, sa statsministeren. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse