JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Visste om pågripelsen

Da Maria Amelie ble arrestert ved Nansenskolen på Lillehammer i forrige uke, visste regjeringen om både tid og sted.

Hittil har regjeringen uttalt at de bare fikk et varsel i forkant av arrestasjonen. Men nå bekrefter statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet at han ba om et hastemøte med politiet etter at han ble varslet om pågripelsen på morgenen onsdag i forrige uke.

– Vi måtte ha detaljer om hva som kom til å skje. Det var vesentlig for at vi skulle være best mulig forberedt i forhold til det jeg så ville komme av storm når pågripelsen ble kjent, sier Lønseth til VG.

Statssekretæren understreker at han ikke har myndighet til å gi verken grønt eller rødt lys.

– Det er politiets operative vurdering hva som skal gjøres. Jeg legger ikke skjul på at symboleffekten ved arrestasjonen bekymret meg, og jeg kan ha kommentert at det kunne bli en belastning i forhold til symbolikken. Men det at vi diskuterte saken, er selvsagt ikke ensbetydende med at jeg la føringer på hva politiet skulle foreta seg, sier Lønseth. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse