JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vurderer påbud om vinterdekk

Samferdselsdepartementet vil vurdere om at alle norske bilister skal kjøre med vinterdekk på vinterstid.

Vegdirektoratet har fått i oppdrag å innhente informasjon om erfaringer fra Sverige, Finland og eventuelle andre land som har innført et slikt påbud. Samferdselsdepartementet følger dermed opp en oppfordring fra If Skadeforsikring, som i november i fjor fremmet forslag om påbud om bruk av vinterdekk i vintermånedene.

Departementet vil også ha opplysninger om trafikkuhell og ulykker som kan antas å skyldes glatte veier, går det fram av et brev til If Skadeforsikring.

Samferdselsdepartementet vil, etter å ha mottatt disse opplysningene, «vurdere om det er hensiktsmessig å innføre et påbud» også i Norge, heter det i brevet.

Ifølge opplysninger som If Skadeforsikring har lagt fram, var det sommerdekk på 14 prosent av ulykkesbilene forrige vinter. Videre er det opplyst at 2 prosent av norske bilister kjører med sommerdekk hele året, og at cirka 15.000 biler med sommerdekk er involvert i ulykker i vinterhalvåret. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse