JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utbytte tross milliardtap

Schibsted-konsernet gikk på en milliardsmell i fjor og kan komme til å varsle permitteringer alt i dag. Men utbytte til eierne blir det likevel.

I formiddag samles de ansatte i Schibsted-avisene til allmøter for å bli orientert om den vanskelige økonomiske situasjonen. Ifølge fagbladet Journalisten kan permitteringer stå for døra.

Milliardunderskudd

Det som foreløpig er klart, etter at resultatet for fjerde kvartal i fjor ble offentliggjort i morges, er at mediekonsernet må bokføre et underskudd på to milliarder kroner i fjorårets siste kvartal. Hovedgrunnen til det dramatiske underskuddet er at konsernet har måttet skrive ned verdien av sine verdier med til sammen 1,5 milliarder som følge av finanskrisa. Men også driften gikk med et underskudd på 100 millioner kroner i siste kvartal i fjor. Årsresultatet før skatt blir på minus 684 millioner kroner. I 2007 oppnådde Schibsted et overskudd før skatt på en milliard kroner.

Eierne får sitt

De ansatte i Schibsted-bedriftene har lenge vært forberedt på harde slag om arbeidsplasser og ressurser til å drive kvalitetsjournalistikk. Ett av kravene fra de tillitsvalgte har vært at konsernet avlyser den planlagte utdelingen av 130 millioner kroner i utbytte til eierne. Flertallet i konsernstyret vendte imidlertid tommelen ned for dette kravet på gårsdagens møte, melder Journalisten.

Annonse

Flere saker

Annonse