JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Katta er ute av sekken

Aps Helga Pedersen irriterer seg over at Høyre har fått sitte i kommentatorboksen uten å måtte diskutere sin egen politikk.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Høyre har konsekvent nektet å snakke om sin egen politikk. I stedet har de fått opptre som kommentatorer til regjeringens politikk. Dette har vi tenkt å endre på under valgkampen, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder, Helga Pedersen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Men da behøver vel ikke regjeringen flere dårlige saker å håndtere heller?

– Man kan aldri vaksinere seg mot dårlige saker. Som ansvarlige politikere må vi håndtere de upopulære sakene også, sier Pedersen og viser til både monstermastene i Hardanger og Maria Amelie-saken. For Aps parlamentariske leder handler disse sakene om at Norge skal ha en sikker strømforsyning og at det skal være rettferdighet i asylpolitikken – uansett protester.

Mørkeblått

– Det kan uansett foreløpig se ut som om spesielt Høyre vil kapre flere ordførere ved høstens valg?

– Med et mørkeblått flertall på meningsmålingene som bakgrunn, går vi mot en av de mest ideologiske valgkampene på lenge. Men det er altså ikke uten betydning for folk hvilken ordfører de får etter valget. Når Høyre må på banen, ser vi også at katta er ute av sekken, sier Pedersen.

Hun mener det faktum at NHO Service skal lære opp alle Høyres ordførerkandidater i konkurranseutsetting, som ANB nylig kunne melde, er et godt eksempel på det.

– Velferdskutt

– At NHO Service vil ha sine bedrifter inn i velferdstjenestene, som de ser på som et marked, vet vi godt. Med Høyre og NHO kan folk vente seg velferdskutt for å finansiere blant annet kutt i eiendomsskatten. Men alt vi har av bakgrunnsmateriale viser at flertallet i befolkningen mener utviklingen i Norge går rett vei, og at folk setter pris på fellesskapsløsninger. Derfor må vi få på bordet at høyresiden vil noe annet, konkluderer Helga Pedersen, som snart går ut i fødselspermisjon med barn nummer to.

Men over sommeren er hun tilbake i det som tegner til å bli en tøff og ideologisk valgkamp. (ANB)

Annonse
Annonse