JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha Sp-debatt om Lofoten

Stortingsrepresentant Irene Lange Nordahl vil ha oljedebatt om Lofoten på Senterpartiets landsmøte i mars.

kjell.werner@anb.no

– Landsmøtet i Senterpartiet må ta en debatt om konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Jeg er for en slik utredning, sier Irene Lange Nordahl til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Senterpartiet sa på landsmøtet for to år siden et klart nei til å åpne for olje- og gassvirksomhet i dette omstridte området. Nå mener Troms-representanten Irene Lange Nordahl at det er behov for en ny Sp-debatt.

Helt naturlig

– Landsmøtet har tidligere ikke tatt stilling til spørsmålet om å konsekvensutrede disse områdene. Det er helt naturlig at landsmøtet nå gjør det, sier hun.

Regjeringen har ennå ikke konkludert i denne saken, men det er ventet en avgjørelse når forvaltningsplanen skal evalueres i løpet av første kvartal.

Troms Senterparti sa i fjor ja til konsekvensutredning, og Senterungdommens nestleder, Sandra Borch, støtter også denne linjen.

Mulighetene

– Det er ulike syn om saken i Senterpartiet. Derfor er det viktig å få en debatt. Det å si ja til en konsekvensutredning er ikke det samme som å si ja til oljeåpning av de aktuelle områdene. Det er flere eksempler på at områder har forblitt uåpnet etter en konsekvensutredning, sier hun og nevner Nordland 6, Skagerrak og Møreblokkene.

– Det viktige er at vi får utredet mulighetene som ligger i eventuell olje- og gassvirksomhet. Jeg vet om flere partifolk som er for en konsekvensutredning, sier Irene Lange Nordahl. (ANB)

Annonse
Annonse