JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Et brudd med vår Midtøsten-politikk

Høyre-leder Erna Solberg er forbauset over utenriksministerens samtaler med Hamas' ledelse.

Solberg sier at dette er et brudd med det som til nå har vært Norges politikk i Midtøsten.

– Jeg må si at jeg er veldig forbauset når det nå viser seg at Støre har hatt direkte politisk kontakt med lederen i Hamas. Det er ikke det inntrykket han har gitt i den politiske debatten i Stortinget – hvor han nesten har virket moralsk forarget over at noen av oss har sagt at de har hatt kontakt med Hamas, sier Solberg til NTB.

Solberg understreker at når hun har kritisert Støre for kontakten med Hamas, så har han hele tiden understreket at dette er en kontakt som ikke har vært på politisk plan, men på lavere ambassadepersonell-nivå.

Høyrelederen ønsker nå at Støre forklarer seg nærmere for Stortinget.

– Jeg synes det ville være naturlig at Støre orienterer Stortinget på en ordentlig måte om disse samtalene og hvorfor de har blitt gjennomført. Han må gjerne også orientere om på hvilken måte han mener han har orientert Stortinget tidligere om dette, sier hun.

Solberg mener at samtalene kan få konsekvenser for hvordan Norge oppfattes internasjonalt.

– Konsekvensen kan bli at man internasjonalt ikke lenger opplever Norge som nøytral, ikke som forvalter av begge siders synspunkter, men at vi har beveget oss med den rødgrønne regjeringen til å bli israelkritiske og propalestinske, avslutter Høyre–lederen. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse