JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Siktet for korrupsjon

Det er tatt ut siktelse mot rådmannen og teknisk sjef i Rana kommune i forbindelse med at det ble tatt beslag på rådhuset i en korrupsjonssak.

[Rana Blad] Leder for Helgeland politidistrikts økoteam, politiadvokat Nina Lunde, bekrefter at rådmann Sigmund Johnsen, teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen og forretningsmann Cafer Karan, er formelt siktet for korrupsjon.

Siktelsen er tatt ut i forbindelse med at kommunetoppene i Mo i Rana sist sommer var på et gratis ferieopphold i Tyrkia på en bopel tilhørende forretningsmannen. I tillegg etterforskes et leilighetskjøp, der rådmannen fikk kjøpe en leilighet på Mo av Karan til 300.000 kroner under takst.

I løpet av torsdag ble de tre avhørt av politiet. Samtidig oppsøkte politiet flere adresser på Mo, der det ble foreatt ransaking og beslag. En av adressene der politiet foretok beslag, var på rådhuset.

– Vi har funnet det nødvendig å gå til dette skrittet for å sikre bevis i saken, sier Lunde til Rana Blad.

At politiet nå bekrefter at de tre er formelt siktet for korrupsjon, betyr at politiet mener det foreligger såkalt skjellig grunn til mistanke. Lunde vil imidlertid ikke si noe om hva de siktede har forklart i avhør.

– Hva skjer nå videre i denne saken?

– Det vil bli foretatt vitneavhør, og vi skal gjennomgå dokumenter og beslaglagt materiell, sier Lunde. (ANB)

Les hele saken i Rana Blad

Annonse

Flere saker

Annonse