JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Står fast på konsekvensutredning

LO-leder Roar Flåthen sendte i formiddag ut denne presiseringen av LOs holdning til spørsmålet om konsekvensutredning av oljevrksomheti nord:

«Uansett om man i utgangspunktet er for eller i mot oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen, må en konsekvensutredning i tråd med petroleumsloven være grunnlaget for endelig beslutning.

En konsekvensutredning innebærer en konkretisering av det geografiske området og den aktiviteten som skal danne grunnlag for kunnskapsinnhentingen. Det er allerede gjennomført en rekke kartlegginger og utredninger av det relevante området. Dette vil inngå og danne grunnlag for utformingen av konsekvensutredningen.

Når også SV, som i utgangspunkt er mot oljeutvinning i dette området, nå åpner for mer kunnskapsinnhenting, er det positivt. En slik kunnskapsinnhenting må være relevant for en endelig konsekvensutredning.

Det er viktig at Stortinget har solid kunnskap om den betydningen petroleumsvirksomhet i nordområdene vil ha for andre næringer, miljøet, økonomi, sysselsetting og velferd før endelig beslutning om åpning eller ikke tas.

For LO er det viktig at lokalbefolkningen, blir hørt, og det er i tråd med kravet som ordførerne presentere for regjeringsmedlemmer i forrige uke.»

Annonse

Flere saker

Annonse