JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsansatte beordret til å slåss

Mubarak-regimet har beordret statsansatte til å delta i volden mot demokratiforkjemperne på Frihetsplassen i Kario, hevder uavhengig egyptisk fagbevegelse.

einar.fjellvik@lomedia.no

I en pressemelding sendt ut i går skriver Den internasjonale faglige samorganisasjonen (IFS) at den «fordømmer instruksene regimet (i Egypt) har gitt til regjeringsansatte og ansatte i statlige foretak om å slutte seg til de voldelige aksjonene mot de som kjemper for forandring, og likeledes fordømmer oppsigelsene av ansatte som deltar i den fredlige protestbevegelsen».

Ifølge pressesentret til IFS bygger påstandene i pressemeldingen på informasjon fra den nye og uavhengige fagbevegelsen i Egypt.

– De kontaktet oss i går og vi betrakter dette som pålitelig informasjon, men vi har dessverre ikke flere detaljer om dette nå, opplyser pressesentret til FriFagbevegelse.no.

Ifølge TV-stasjonen Al Jazeera skal fem mennesker være drept og 800 skadet etter at de regimetro demonstrantene i hele natt har bombardert Frihetsplassen med steiner og brannbomber. I morgentimene i dag ble det også skutt mot plassen fra minst tre steder, uten at militæret grep inn for hindre skytingen, melder Al Jazzeera.

Annonse

Flere saker

Annonse