JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke forby full tildekking

Arbeiderpartiets integreringsutvalg ønsker ikke å forby folk å gå i klær som dekker til ansiktet.

Utvalget har ifølge VG vært svært uenige om religiøse klesplagg. I den endelige innstillingen som presenteres for Aps landsstyre i neste uke, viser utvalget, som har vært ledet av utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), til at ansiktsdekkende plagg som nikab og burka er kvinnediskriminerende. Men likevel ønsker de ikke å forby plaggene, skriver VG.

Utvalget har også drøftet ekteskap mellom søskenbarn. Etter det avisen erfarer mener utvalget videre at det er tungtveiende grunner til å forby slike ekteskap. Grunnen er at dette øker risikoen for dødfødsel eller medfødte funksjonshemninger hos deres barn. Likevel ønsker utvalget ikke et forbud, men nøyer seg med å foreslå at gjeninnføring av forbudet utredes videre.

I et VG-intervju i fjor sommer, sa Støre klart at utvalget ikke ville skygge unna de tabubelagte spørsmålene, som griper inn i svært private forhold i innvandrernes hverdag.

«Der jeg kommer fra, er ikke det greit», svarte Støre på spørsmål om han syntes det var greit at søskenbarn gifter seg med hverandre. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse