JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Provosert av Kristin og Liv Signe

Ap-politikere er «usedvanlig provosert» av at Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete drar til Lofoten mens regjeringen forhandler om enighet i oljespørsmålet.

Flere Ap-veteraner gikk tirsdag ut i Dagsavisen og krevde at Ap må sette hardt mot hardt og kreve konsekvensutredning, uten hensyn til hva SV og Sp måtte mene.

Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg (Ap) støtter ikke den steile holdningen, men han forstår uttalelsene.

– Dette er et svar på den provoserende oppførselen SV og Sp har hatt over lang tid, sier Gullvåg.

Mandag var både SV-leder Kristin Halvorsen og Sp-leder Liv Signe Navarsete på Leknes, hvor de åpnet det nye produksjonsanlegget til Lofotfisk. De benyttet også anledningen til å fremme sine bekymringer for hvordan oljeutvinning kan påvirke fiskeindustrien.

– Det faktum at både SV– og Sp–lederen drar til Lofoten for å åpne en fiskeforedlingsfabrikk, i den hensikt å markere motstand mot oljeboring, virker usedvanlig provoserende på de kreft ene i Ap som ivrer for olje i nord, sier Gullvåg til Dagsavisen.

Denne holdningen får Dagsavisen bekreft et fra flere sentrale Ap-representanter på Stortinget. De irriterer seg over at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) må veie alle sine ord på gullvekt, mens regjeringspartnerne turer fram som de vil.

– Det er sterke reaksjoner i Ap på dette. Jeg syns at SV og Sp også bør vise ansvar i en slik situasjon, om de ønsker å fortsette i regjering. Det er grenser også for hva Ap kan finne seg i av slik opptreden, sier Gullvåg. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse